De Nieuwe Winkel

Description

DE LOCATIE

De Nieuwe Winkel is een verborgen juweel in de binnenstad van Nijmegen. Het restaurant is de oudste kern van een voormalig weeshuis. De prachtige entree stamt uit de veertiende eeuw. Ooit was dit de basis van een kloosterkerk. Toen in 1638 de laatste non overleed, werd de kloosterkerk verbonden met het naastgelegen klooster. Zo werd het een ‘Arme Kinderen Weeshuis’ voor kinderen zonder burgerrecht: de katholieke kinderen.

Door de eeuwen heen werd er veel verbouwd aan het pand, tot het uiteindelijk de huidige vorm aannam. Rond 1845 veranderde de naam in ‘Roomsch Katholyke Weeshuis’. Na opnieuw een verbouwing kreeg het weeshuis haar typisch negentiende-eeuwse uiterlijk. Het katholieke weeshuis bleef tot 1953 in gebruik. Daarna kwamen er kantoren in het pand, gevolgd door jaren van leegstand. Ons restaurant was niet meer dan een grote zandbak.

De gemeente besloot het pand in eerste instantie te slopen, maar actievoerders voorkwamen dit in 2000. Een proces van twintig jaar renovatie volgde. Sinds onze opening in juni 2019 is dit prachtige pand eindelijk weer in volle glorie te bewonderen.

DE CHEF

Een plant in zijn hand. Aarde onder zijn nagels. De geur. De smaak. Hoe kan ik deze plant het beste bereiden? Chef-kok Emile van der Staak zit het liefste op een houtblok in het voedselbos. Op die plek ontstaan nieuwe gerechten. Niet omdat hij nou perse iets anders wil doen dan andere koks. Emile gelooft dat de keuzes van vandaag bepalen hoe de wereld van morgen eruitziet. En veel keuzes hebben simpelweg te maken met ons eten. Daarom maakt hij van doodgewone planten vingeraflikkende gerechten.

https://denieuwewinkel.com/

AMENITIES

Review

No Review Found.
4.5

Rate us

Contact Details

Gebroeders van Limburgplein 7

+31243225093

info@denieuwewinkel.com

Click to view map direction

Share on Social Media:

All © Copyrights 2021 reserved by OrganicTracker | Privacy Policy

Share on Social Media: